Skip directly to content

DE ZENUWPIJN vragenlijst

Waarom deze zenuwpijn vragenlijst?

U hebt waarschijnlijk bepaalde klachten en u wilt weten:

De zenuwpijn vragenlijst beoogt u meer inzicht te geven in uw eigen situatie. Herkenning en erkenning van zenuwpijn is vaak de eerste stap van de behandeling op weg naar verbetering; een leven met minder pijn. Zenuwpijnklachten komen vaker voor dan u denkt. Mede vanwege de verschillende verschijnselen herkennen niet alle behandelaars en patiƫnten de klachten direct als zenuwpijn. Daarom is met grote zorgvuldigheid deze vragenlijst ontwikkeld. Het is een hulpmiddel om er achter te komen of er misschien sprake is van zenuwpijn.

Vul de zenuwpijn vragenlijst in*

Het invullen van de vragenlijst neemt slechts 5 minuten in beslag. De resultaten van deze vragenlijst kunt u printen en voorleggen aan uw (behandelend) arts.

Tips voor het invullen van de zenuwpijn vragenlijst:
De zenuwpijn vragenlijst bestaat uit twee delen. Vraag l en vraag 2 kunt u zelf invullen. Vraag 3 en 4 dienen door uw (behandelend) arts te worden ingevuld. Alleen na het invullen van alle 4 de vragen kan er antwoord gegeven worden op de vraag of uw klachten te maken kunnen hebben met zenuwpijn (neuropathische pijn).

Vul nu op uw gemak vraag 1 en vraag 2 in. Indien u minimaal 1 keer JA hebt aangekruist, is het advies om de zenuwpijn vragenlijst te printen en een afspraak te maken bij uw (behandelend) arts.Vraag uw arts om de items genoemd bij vraag 3 en 4 in te vullen om zodoende de totaalscore te bepalen. Hebt u (samen met de arts) 4 of meer keer JA aangekruist, dan bestaat de kans dat u zenuwpijn hebt. De arts kan dan met u bespreken of behandeling van zenuwpijn (neuropathische pijn) gewenst is.

Download hier de zenuwpijn vragenlijst om in te vullen en mee te nemen naar uw arts.

(*1). BouhassiraD, et al. Pain 2005; 114:29-36

Wat nu?

U hebt zojuist de zenuwpijn varagenlijst ingevuld. Uiteraard hopen wij dat de uitkomsten meer inzicht gaan geven in uw persoonlijke situatie: hebt u misschien zenuwpijn? Mocht u na het invullen van deze vragenlijst de behoefte voelen uw huisarts of specialist in het ziekenhuis hierover te spreken, neem dan de geprinte vragenlijst voor hem/haar mee.

Voor de volledigheid kunt u hieronder een begeleidende brief downloaden. Print hem uit en neem ook deze mee bij uw bezoek aan uw (behandelend) arts.

Deze test kan u inzicht geven dat er mogelijk sprake is van zenuwpijn. Echter, de constatering van de diagnose zenuwpijn is uitsluitend voorbehouden aan uw behandelend arts.